Belgrade Beer Fest 2010
3. dan
Ušće, Beograd
20. avgust 2010.

21. avgust2010.

 
 
 
  Belgrade Beer Fest trećeg festivalskog dana protekao je u znaku grupa Pankrti, Bajaga i Instruktori i Del Arno Band.

Pankrti su nedavno svirali na ovogodišnjem BELEF-u, tako da je njihov nastup bio poprilično sličan prethodnom. Uz već poznate stvari "Anarhist", "ZK Punk", "Punca, punca, ne še umret" i "Za železno zaveso", Pero Lovšin i kompanija su oštro, energično i poletno odsvirali i hitove "Lepi in prazni", "Bandiera Rossa", "Lublana je bulana" i "Osmi dan". Stari znanci Beograda nisu ostavili ravnodušnim poklonike ove grupe.
Na polovini koncerta desio se incident između dvojice posetilaca i izuzetno oštrih redara, koji je pokvario, po meni, pozitivan "vajb" koji su Pankrti širili.
No, oni se nisu dali omesti i u 45 minuta su dali sve od sebe.
Impresionirani veličinom auditorijuma, po sopstvenom priznanju, u bekstejdžu, imali su pozitivnu tremu. Takođe smo saznali da je gitarista grupe odbio ponudu Iggy Popa da svira sa njim, i da su jedno vreme svirali sa Ivanom Kralom, bivšim članom Patti Smith Group.
U svakom slučaju grupa je bila prezadovoljna nastupom, kao i publika.



Nakon malo duže pauze (pola sata) na binu su izašli Bajaga i Instruktori i odsvirali svoj 90 minutni set. Bajaga je pevao i šarmirao devojčice (kojih je bilo puuuuunoooo!!!), Žika je animirao publiku, a svi ostali su bili standardno dobri. Od "Ovo je grad", preko "Verujem, ne verujem", "Lepa ribareva kći", "Godine prolaze", "Kap po kap" Bajaga i Instruktori su držali "pod kontrolom" poprlično brojnu (uglavnom mlađu) publiku. Skandiranje i zajedničko pevanje ni ovog puta nije izostalo. No, u numeri "Bademi i so" nedostajala je Bebi Dol, jer neki prateći vokali nisu baš bili na visini zadatka, a i Saša Lokner je imao s vremena na vreme probleme sa klavijaturama.
"Tišina", "Život je nekad siv, nekad žut", "220", "Ti se ljubiš", "Plavi safir" i "Zažmuri" bili su kao stvoreni za dobru interakciju sa publikom, ali to je ono što Bajaga jako dobro zna - hit do hita, pa uspešan koncert.
Za kraj je ostavljena, po meni poprilično raubovana, "Moji su drugovi", a na bis "Samo nam je ljubav potrebna".
Profesionalna svirka, puno hitova, raspoložena publika, večno nasmejani Bajaga, vesela muzika, pivce za živce - dovoljno za lep provod. Bez novog materijala ili nepoznatih stvari - uglavnom na sigurno! To je i publika želela i dobila! Mašala!



Posle Bajage, negde posle ponoći, publika je imala prilike da vidi Del Arno Band, predvođen braćom Jovanom i Vladanom Matićem. Koncert su započeli obradom čuvene pesme "Treći svijet", grupe Haustor, koju nisu uspeli da izvedu prošli put kad su nastupali. Usledile su poznate pesme iz njihovog repertoara kao što su "Ova soba je čitav moj svet", "Dobra vest", "Svakog dana reci hvala", "Čamac na Tisi" i druge. Reggae veterani i dalje odlično funkcionišu kada je u pitanju svirka. Jedina primedba koja im se može uputiti odnosi se na izbor pesama, koji je mogao biti sastavljen od bržih numera, obzirom na doba dana tj. noći kada su nastupali.



Fotografije sa koncerta


tekst - Slobodan Vlaketić
fotografije - nebojša mićković

 
 

koncerti


Belgrade Beer Fest 2010
2. dan
Ušće
19. avgust




Belgrade Beer Fest 2010
1. dan
Ušće
18. avgust




BELEF 2010
Pankrti
Beogradska tvrđava
07.08.10.





BELEF 2010
Nova scena
Beogradska tvrđava
01.08.10.





BELEF 2010
Jura Stublić i Film
Davorin Bogović

Beogradska tvrđava
30.07.10.





BELEF 2010
Električni orgazam
Beogradska tvrđava
23.07.10.





BELEF 2010
Zoran Predin
Beogradska tvrđava
17.07.10.





BELEF 2010
Disciplina kičme

Beogradska tvrđava
16.07.10.